Nobel për zbuluesit e “orës biologjike”

Tre shkencëtarët që zbuluan sesi e tregon trupi ynë kohën janë fituesit e Nobelit të sivjetshëm të Fiziologjisë apo Mjekësisë. Ora biologjike e trupit, e njohur ndryshe si ritmi cirkadian, është arsy...

Përkujtohet ndarja për herë të parë e Çmimeve Nobel

Më 10 dhjetor 1901 ndahen për herë të parë Çmimet Nobel. Pas negociatave të tejzgjatura, pjesërisht me qeverinë franceze (e cila kërkonte të vendoste një taksë shumë të lartë mbi pasurinë e Alfred No...

Bob Dylan i thotë “po” çmimit Nobel

  Më në fund kantautori amerikan, fituesi i Çmimit Nobel në Letërsi thyen heshtjen dhe pranon çmimin e akorduar. Që në momentin kur u publikua lajmi Dylan nuk kishte reaguar e madje nuk kish thë...

Nobeli në Letërsi i jepet këngëtarit Bob Dilan

Bob Dilan është fituesi i çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2016. Këngëtari amerikan i muzikës folk ka fituar vlerësimin e jurisë e cila vendosi dhënien e çmimit me motivacionin “për krijimin e shpre...