Vëmendje! Obeziteti po ju shkurton jetën fëmijëve

Nga hulumtimet e fundit thuhet se jetëgjatësia e fëmijëve po zvogëlohet me 20 vite për shkak se qeveria nuk po merr masa për parandalimin dhe kurimin e obezitetit. Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe ...

Fëmijët dhe mbipesha, ja rregullat që duhet të dini

  Me ardhjen në jetë të fëmijës, nënat përpiqen, që të kenë një përkujdesje maksimale kundrejt tyre. Ato përpiqen që t’i ushqejnë sa më shëndetshëm  fëmijët , por ndonjëherë ky kujdes humbet ek...

Studim:Mishi ndikon në obezitet po aq sa sheqeri

Shkencëtarët nga Universiteti Adelaide zbuluan që mishi kontribuon njësoj si sheqeri në përhapjen e obezitetit. Studiuesit ekzaminuan konsumimin e mishit dhe sheqerit në të gjithë botën si dhe ndikim...