OKB, Guterres dënon rritjen e ekstremizmit

Sekretari i përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, ka shprehur shqetësimin e tij para Këshillit të të Drejtave të Njeriut, për rritjen e populizmit dhe të forcave ekstr...

OKB voton rezolutën kundër armëve bërthamore

Shtetet anëtare të OKB-së votuan të enjten në mbrëmje pro nisjes së negociatave për një marrëveshje që ndalon të gjitha armët bërthamore. Rezoluta mori 123 vota pro, 38 vota kundër dhe 16 abstenime, ...

OKB, dështojnë rezolutat për Sirinë

Asnjë nga dy projektrezolutat për situatën në Siri, të cilat u paraqitën në Këshillin e Sigurimit, nuk u miratuan. Teksti i propozuar nga Franca dhe Spanja u rrëzua për shkak të vetos së Rusisë, ndër...

OKB: Qyteti Aleppo rrezikon të shkatërrohet plotësisht

I dërguari i posaçëm i OKB-së për Sirinë thotë se qyteti Aleppo mund të shkatërrohet plotësisht deri në fund të vitit, për shkak të aktivitetit ushtarak mizor dhe të pandërprerë ndaj qytetit ku ndodh...

OKB: 40% e shqiptarëve jetojnë jashtë Shqipërisë

Rreth 40% e shqiptarëve jetojnë jashtë Shqipërisë në vende të ndryshme të botës. Organizata e Kombeve të Bashkuara publikoi hartën globale të origjinës dhe destinacioneve të emigrantëve, e cila trego...

Raporti i lumturisë, Shqipëria e 109-ta pas Kosovës

Shqipëria vijon të mbetet një ndër vendet që ka nivelin e lumturisë më të ulët në botë. Sipas një raporti të publikuar nga Rrjeti për Zgjedhjet e Qëndrueshme Zhvillimore në kuadër të OKB-së, Shqipëri...