Ora nuk do të ndryshojë më

Ora nuk  do të ndryshojë sërish dy herë në vit dhe kjo do të nisë nga tetori i këtij viti. Bashkimi Evropian, përmes Komisioneres Evropiane për Transportin, Violeta Bulc ka njoftuar se ndryshimi i or...

Të dielën ndryshon ora, akrepat shkojnë 60 minuta para

Të dielën akrepat e orës do shkojnë 60 minuta para. Më 31 mars kur të jetë ora 2 pas mesnate, akrepat do shënojnë orën 3. Ora verore do sjellë një ditë më të zgjatur dhe natë më të shkurtër. Ndryshim...

10 kullat me orë më të famshme në botë

1. Big Ben (Elizabeth Tower), Londër, Angli – Zyrtarisht quhet Elizabeth Tower, Big Ben është nofka që mban kulla e orës në Pallatin e Westminsterit. E përfunduar në 1858, kulla mban orën më të...

Ora që nuk tregon kohën

A keni dëgjuar ndonjëherë për orën që nuk tregon kohën? Ajo gjurmon vendndodhjen e miqve apo familjarëve tuaj kur ata janë në  udhëtim, mësim,punë, palestër. Si punon ajo? Njerëzit që dëshironi të ke...

Ja si ka qënë ora me zile në antikitet…

Korrektësia në orare, është një kod njerëzor, i pranishëm prej kohësh në shoqëri. Në kohet e sotme ky problem është lehtësisht i zgjidhshëm. Kjo falë orëve me zile ose alarmeve të pajisjeve elektroni...

Mesazhi i fshehtë në orën e Abraham Linkolnit

Në vitin 1850, presidenti  Lincoln bleu një orë  floriri nga George Çaterton, një argjendar në Springfield, Illinois. Njëmbëdhjetë vite më vonë Linkonit iu desh që orën ta dërgonte tek Jonathan Dillo...