Tabloja e paqes…

Mbretit, një ditë i lindi një ide: Të shpallë një konkurs për pikturën më të bukur të paqes. Ai që do të pikturonte tablonë më të bukur me subjekt paqen, do i jepej një shpërblim i majmë. Piktorët ia...

T’i dhurosh paqe myslimanit!

“Mysliman (i mirëfilltë) është ai nga gjuha dhe dora e të cilit janë të qetë myslimanët” [Rijadus- Salihin, hadithi 211 (Muttefekun alejh)]

Ç’të premton besimi?

Çfarë bukurish i premton besimi njeriut? A ka dallime në gradët e të ndjerit të këtyre bukurive prej ndërgjegjes së njeriut? Deri më sot janë thënë shumë gjëra në lidhje me bukuritë që besimi i fal n...

E dua Jezusin, e dua Muhamedin, e dua Paqen

Nga Gazmend Aga, Nënkryetar i Komunitetit Mysliman Në këtë kohë krize vlerash, shqiptarët kanë ende të pakonsumuar gurin e çmuar të dialogut ndërfetar. Për një vend të vogël si i yni, harmonia ndërfe...

Vendet më paqësore në botë. Ja cilat janë ato

Institutit për Ekonominë dhe Paqen ka publikuar raportin vjetor për vendet më paqësore në botë, ku theksohet fakti i përparimit dhe i rritjes së qetësisë në Kosovë dhe Vietnam, pavarësisht konfliktev...