Burrat që na lanë trashëgim atdheun

Rruga e mundimshme drejt pavarësimit solli me vete edhe figura të larta Atë mot të 1912, ishin të shumtë ata që ndihmuan në shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë, me guximin dhe dëshirën për të rindër...

Amerika 240 vjeç, festë në masa të rrepta sigurie

Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë sot Ditën e Pavarësisë. 4 Korriku shënon 240 vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Deklarata e Pavarësisë është një dokumen...

Shteti i Kosovës feston 8 vjetorin e pavarësisë

Më 17 shkurt të vitit 2008, në një seancë solemne Kosova u shpall shtet i pavarur, që deri në atë kohë administrohej nga UNMIK-u. Shpalljes së Pavarësisë i ka paraprirë një proces i gjatë dhe i vësht...