Ç’do të thotë të agjërosh?

Vëzhgimet biologjike kanë treguar se kur bie borë, kafshët e egra nuk gjejnë dot ushqim. Atëherë ato ose bien në letargji, ose e kalojnë kohën duke “agjëruar”. Kjo situatë i bën ata që në pranverë të...

LE TË PRESË BOTA EDHE 5 MINUTA

Namaze të falur shpejt, pa kujdes, lutje të pabëra… në shumicën e rasteve ne e mbledhim menjëherë sexhaden pasi përfundojmë faljen e namazit pa bërë tesbihet apo duanë duke nxjerrë si shkak punët ton...

Edukimi, zemra dhe ndërgjegjja e njerëzimit

Edukimi dhe arsimimi përbëjnë një temë jetike në jetën individuale dhe në jetën e shoqërive. Së pari, në planin individual, një njeri mbetet i tillë në raport të drejtë me mirësinë që ushqen në vetve...