Peshku, kryefjala e shëndetit të mirë

Një dietë që ka peshkun dhe mishin e bardhë redukton rrezikun e vdekjes s. Të paktën 9.3 për qind dhe 7.6 për qind e vdekjeve, respektivisht për meshkujt dhe femrat është e paevitueshme duke reduktua...

Peshku, mrekullia që del prej detit

“E nëse janë të njëjtë dy dete; ky i ëmbël shuan etjen dhe pirja e tij është e lehtë, e ky tjetri i njelmëti djeg. E prej secilit ju hani mish të freskët e nxirrni stoli që i mbani…” (Sur...

Gabimet që paguhen shtrenjtë…

Ne nuk e vëmë re se natyra është shumë inteligjente. Ajo di të ktheje përgjigje gjithnjë! Gabimet që ne bëjmë me të në fakt janë haraç që e paguajme vetë shumë më shtrenjtë se gabimi fillestar. Shiko...

STUDIM: Vaji i peshkut të mbron nga skleroza

Kërkuesit shkencorë kanë arritur në konkluzionin se vaji i peshkut të mbron ndaj sklerozës. Sipas një studimi të publikuar në revistën ‘Neurology’ thuhet se njerëzit me nivele të larta omega-3 (që gj...