Planktonet, burimi i oksigjenit të gjysmës së tokës

Peshq, balena, delfinë, gaforre  dhe çdo gjë tjetër që jeton mbi ose nën sipërfaqen e oqeaneve e kanë të lidhur ngushtë ekzistencën e tyre me planktonet. Planktonet janë një grup kafshësh të ndryshme...