“Të uroj kohë”…

Nuk të uroj një dhuratë çfarëdo, të uroj thjesht atë që shumë veta nuk e kanë. Të uroj kohë, për t’u argëtuar dhe për të qeshur; nëse do ta përdorësh mirë, mund të fitosh diçka. Të uroj kohë, për të ...

“Te mbaj ne duar”-Xhevahir Spahiu

Të mbaj në duar Të mbaj ne duar, dashuria ime. Krijesë prej qelqi me shkëndijime yjesh. Kam frikë.. Kam frikë se mos më bie dhe thyhesh.

Lutje për Atdhenë!

Zot i Madh! Mprona Atdhen’e bekuar me popullin e bashkuar. Fali atdheut diturinë përparimin’lumturinë. Fali kulturë të naltë mos i lerë Zot në baltë. Zot! Na rroftë Shqipërija sa të rrojë...

Bukuri e Pashuar…

O Libër i Shenjtë, o Dritë e Amshuar, Gjithkahjen me dritë e ke lumturuar, Ndriço dhe një herë në këtë kohë të fundme Drita errësirën duke pushtuar… Dhe verë në s’u bëftë, fundvere të bëhet, Nj...

Vetëm mes meje e Teje të kish jetë…

Vetëm Ti të ishe i kënaqur me mua le të ishte e hidhur kjo botë! Vetëm Ti të më pranoje pranë Teje, le të ishin të mërzitur të gjithë në Tokë! Vetëm mes meje e Teje të kish jetë, le të ish çdo gjë tj...