Zhvillimi gjuhësor tek fëmijët

Tema: Zhvillimi i gjuhës dhe komunikimit tek fëmijët, trajtuar nga ana logopedike. Të ftuar në studio: Logoped Gentjana Sinaj dhe Erges Eskiu.

7 tradita të çuditshme të prindërimit në botë

Prindërit përreth globit kanë mënyrat e tyre unike të rritjes së fëmijëve, por të gjithë kanë një gjë të përbashkët: të gjithë duan më të mirën për fëmijët e tyre. Më poshtë do të lexoni disa tradita...

Suedia, vendi më i mirë për të qenë prind

Suedia është vendi më i mirë për të qenë prind. Prindërit mund të marrin deri në 480 ditë pushim prindërimi. Ky pushim mund të ndahet në 50 me 50 midis nënës dhe babait. Të pakten 3 muaj pushim duhet...

Familja, edukimi dhe prindërimi në kohët moderne

  Miq të ‘Spektrum Jetësor’ ishim në studio me sociologun Gëzim Tushi. Folëm për edukimin e fëmijëve, për artin e prindërimit dhe sfidat që has sot familja,ky institucion i rëndësish...

Prindërimi në vende të ndryshme të botës

Prindërit përreth globit kanë mënyrat e tyre unike të rritjes së fëmijëve, por të gjithë kanë një gjë të përbashkët: të gjithë duan më të mirën për fëmijët e tyre. Më poshtë disa tradita të çuditshme...