Mbi bukurinë e Tij (s.a.s)

1- I derdhur në argjend Ebu Hurejreh (r.a) thotë: “I Dërguari i Allahut (a.s) ishte aq i pastër, i qartë, i bukur dhe i pashëm, sa dukej sikur trupi i tij ishte i mbuluar dhe i derdhur në argjend. Fl...

“Më i bukur se vetë hëna!…”

Fytyra e tij ishte e bardhë e përzier me pak të kuqe dhe i shkëlqente si dritë. Xhabir ibnu Abdilah tregon: “Një natë me hënë, po ecja në rrugët e Medines. Teksa po ecja vështroja hënën, e cila...

Ja çfarë thotë Leon Tolstoi për Profetin Muhamed a.s

Fjalë të dala nga goja e shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi Muhamedi a.s. është profeti i fesë islame, e cila përfshin dyqind milion frymë të shpërndara në çdo anë të botës. I lartpërmenduri 570 mb...

MODELI QË I DUHET NJERËZIMIT

Të gjithë bashkohen se ai është njeriu që la më shumë mbresë dhe ndikim në historinë njerëzore. Mbi të gjitha një njeri i madh, një profet i denjë, një prijës sypatrembur, një diplomat i zoti, një ko...