Prej mrekullive të Profetit tonë (s.a.s)

Sipas burimeve islame dhe historike, Pejgamberin tonë Muhamed është nderuar me gradën e profetit në moshën e 40. Megjithatë, një numër i ngjarjeve të mrekullueshme kishte zënë vend para se Profetit t...

Prej mrekullive të Profetit tonë (s.a.s)

Sipas burimeve islame dhe historike, Pejgamberin tonë Muhamed është nderuar me gradën e profetit në moshën e 40. Megjithatë, një numër i ngjarjeve të mrekullueshme kishte zënë vend para se Profetit t...

Dimensione të veçanta hyjnore

Abdullah ibn Abbasi r.a, ka thënë: “Pejgamberi (s.a.s) në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një bujari që nuk e kishte në muajt e tjerë. Ai, Xhibrili e takonte atë për çdo natë të Ramazanit dhe ...

“Profeti”/ Aleksandër Pushkin

Aleksandër Pushkin është një prej poetëve më të mëdhenj në gjuhën ruse, i cili ka shkruar poezinë e quajtur “Një pjesë nga Kurani” dhe gjithashtu poezinë “Profeti” në të cilën ai shkruan: “Zëri i she...

E pyetën të Dërguarin e Allahut….

Ibni Mes’udi (r.a) thotë: E pyeta të Dërguarin e Allahut se cila është pumë më e dobishme, më tha: -Namazi i falur në kohën e tij. E pyeta sërish, po pas tij? -Respektimi i prindërve,-u përgjig...

Për Të dëshmon i gjithë universi!

Për Profetin tonë (s.a.s) dëshmojnë gishtat e tij, prej të cilëve rridhte ujë kur ishte thatësirë. Për Profetin (s.a.s) dëshmoi mishi i një qingji të vetëm, i cili ngopi 1000 vetë. Për Profetin (s.a....