Maturantët sot në provim, testohen për gjuhën shqipe

as provimit të gjuhës së huaj të mbajtur pak ditë më parë, maturantët do të testohen për provimin e dytë ditën e sotme, atë të gjuhës shqipe. Por provimet e Maturës Shtetërore, po zhvillohen nën masa...

Maturantët sot në provim, testohen për gjuhën shqipe

Pas provimit të gjuhës së huaj të mbajtur pak ditë më parë, maturantët do të testohen për provimin e dytë ditën e sotme, atë të gjuhës shqipe. Por provimet e Maturës Shtetërore, po zhvillohen nën mas...

Ndryshimet për maturantët e vitit 2019

Në vitin 2019 maturantët do të zhvillojnë vetëm 1 provim me zgjedhje, jo më 2, siç ka ndodhur që nga viti 2006, kur në sistemin e mesëm arsimor u aplikua për herë të parë testimi përmes parimit merit...

Provimet e klasave të 9-ta nisin më 11 qershor

Më 11 qershor, nxënësit e shkollave 9-vjeçare do t’i nënshtrohen provimit të gjuhës së huaj, pjesë e tre provimeve kombëtare. Kështu, Lënda Gjuhë e huaj do të zhvillohet më 11 qershor 2018, Lënda Gju...

Vitin e ardhshëm, maturantët 1 provim më pak

Në vitin 2019 maturantët do të zhvillojnë vetëm 1 provim me zgjedhje, jo më 2, siç ka ndodhur që nga viti 2006, kur në sistemin e mesëm arsimor u aplikua për herë të parë testimi përmes parimit merit...

Studim: Flini gjumë të dilni mirë në provime

Një studim i fundit ka zbuluar se gjumi është shumë i rëndësishëm për të pasur një kujtesë të gjatë e të qëndrueshme. Sipas një hulumtimi të fundit nga Universiteti Federal i Rio Grande do Norte ne B...

Licencë profesionale për punonjësit socialë

Të gjithë punonjësit socialë duhet të anëtarësohen pranë Urdhrit Profesional të Punonjësit Social për t’u pajisur me licencën dhe lejen individuale, në mënyrë që të vijojnë të ushtrojnë profesionin e...