Projektligji i ri, testim psiko-emocional për mësuesit

Më shumë se 34 mijë e 600 punonjës të arsimit do i nënshtrohen një testimi psiko-emocional për të mbajtur vendin e punës. Mësuesit e arsimit parashkollor, të arsimit fillor dhe të arsimit të mesëm do...

Si ta bëjmë rikthimin në punë një përvojë pozitive

Rikthimi në punë pas pushimeve verore/dimërore mund të rezultojë më i vështirë se sa e mendojmë. Shtatori dhe janari janë muaj që shënojnë rifillimin e aktivitetit për shumicën e punonjësve në botë d...

HEC-i i Banjës nis nga puna

Hidrocentrali i Banjës, vepra më e madhe energjitike e ndërtuar në vendin tonë që prej vendosjes në punë të Komanit, tre dekada më parë, nisi sot zyrtarisht punën. Vepra është një investim i gjiganti...

5 këshilla si ta rinisni punën me dëshirë

Pushimet të gjithëve na pëlqejnë, por një ditë ato mbarojnë dhe do duhet të rinisim sërish nga puna. Ditët e para janë të vështira, megjithatë përshtatja ndodh shpejt. Ja 5 këshilla sesi ta filloni m...

Nxitimi dëmton produktivitetin në punë

Produktiviteti i punës dëmtohet nga nxitimi për ta kryer atë të paktën po aq sa nga zvarritja. Mendimi për të përfunduar një detyrë brenda afatit të caktuar sjell shpesh ngutjen për ta bërë punën sa ...

Siguria në punë, objektivat e reja për 2016-2020

Statistikat tregojnë se numri i aksidenteve në punë në Shqipëri është shumë i lartë, ndërsa bizneset që zbatojnë rregullat e sigurisë dhe shëndetit në punë janë të paktë. Strategjia e Sigurisë dhe Sh...