Radio si zë i komunitetit, hapësirë interaktiviteti

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios. E shpallur festë nga UNESCO për të promovuar radion dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron. Është zgjedhur 13 shkurti pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e...

Norvegjia në 2017 ndërpret sinjalin “FM”

Norvegjia ka vendosur të mbyll sinjalet analoge të radios, për ti lënë vendin transmetimeve audiodixhitale. Ky vendim e bën Norvegjinë shtetin e parë në botë që do të ndalojë përdorimin e radios FM. ...

Facebook tashmë bëhet edhe radio

Facebook tashmë bëhet edhe ‘radio’. Rrjeti social ka bërë të ditur publikimin e Live Audio, streaming radiofonik, duke hedhur sytë dhe nga të apasionuarit e podcast. BBC është nga të parat media që d...