Komisioni i Venecias: 21,22 janar, vjen delegacioni

Më 22 janar Delegacioni i Komisionit të Venecias do të mbajë një konferencë për shtyp në  Tiranë  për tu larguar më pas për të përgatitur dhe opinionin përfundimtar.  Ky i fundit pritet të dorëzohet ...

PD, 42 vërejtje për draftin e PS

Ndërsa cilësohet i njëanshëm drafti i PS-së për reformën në drejtësi që do t’i dërgohet Komisionit të Venecias, PD rendit 42 vërejtje mbi këtë draft, të cilat sipas opozitës, përjashtojnë de fa...

Reforma, ngërç roli i politikës në drejtësi

Gjatë debatit të zhvilluar në Komisionin e Posaçëm të  Reformës në Drejtësi, roli i politikës në drejtësi ishtë pika e vetme që ndan maxhorancën dhe opozitën sa i përket draftit për reformën në drejt...

Meta bën thirrje për konsensus

Gjatë një takimi me Ambasadoren e Bashkimit Europian në Shqipëri, Romana Vlahutin, kryeparlamentari Meta ka theksuar se realizimi me sukses i reformës  është një kontribut madhor për hapjen e shpejtë...

Intensifikohen takimet për reformën në drejtësi

Intensifikohen takimet për reformën në drejtësi për t’i hapur rrugë dialogut politik pas mbylljes së draftit të reformës nga ekspertët e nivelit të lartë. Pas takimit dy orësh që zhvilluan mbrë...