BE akordon 700 milionë euro për krizën e refugjatëve

700 milionë euro është shuma fillestare që Bashkimi Europian do t’iu akordojë të gjitha vendeve europiane që përballen me fluks të madh të klandestinëve. Sigurisht që në këtë rast vëmendje të madhe m...

BE, 700 milionë euro në ndihmë të refugjatëve

Bashkimi Europian po përgatitet të shpenzojë qindra miliona euro në ndihma humanitare, ndërsa Greqia po përpiqet të përballojë fluksin e paprecedentë të refugjatëve. Sipas planeve, fondet e BE-së mun...

Mbrojtja e kufijve të BE-së

Deri më tani, shtetet anëtare të BE-së kanë qenë vet përgjegjëse për mbrojtjen e kufijve të tyre. Por, me krizën e refugjatëve dhe kaosin e krijuar në kufijtë e jashtëm të bllokut, sidomos në Greqi, ...