Rregulla kuranore që askush nuk duhet t’i harrojë.

•Mos perqeshni. Mos tallni [49:11] O ju që besoni, asnjë grup njerëzish të mos i përqeshë grupin tjetër, se ata mund të jenë më të mirë se ta. As ndonjë grup grash të mos e përqeshë grupin tjetër të ...

Shtatë rregullat e lumturisë

1- Mos urre askënd, sado që ka gabuar në hakun tënd. 2- Kurrë mos u shqetëso, sado të mëdha janë rritur brengat. 3- Jeto me thjeshtësi, sado gradë të larta që mund të kesh arritur. 4- Prit vetem mire...

Ligji që i mban të motivuar punëtorët në Francë

Në Francë shefat nuk kanë të drejtë t’i pengojnë punëtorët jashtë orarit të punës. Punëtorët nuk e kanë për detyrë t’iu përgjigjen thirrjeve jashtë orarit të punës. Madje ata këshillohen t’i fikin te...

10 rregullat që duhet të ndiqni kur bie tërmet

Tërmetet e ndodhura sëfundmi kanë sjellë jo pak shqetësim te qytetarët. Edhe pse një dukuri e tillë nuk mund të parandalohet, ekzistojnë disa mënyra sesi të shmanget një pjesë e rrezikut. Më poshtë d...

Mësoni sekretet e kartave bankare

Kartat bankare janë një nga mjetet më të rëndësishme për të paguar faturat, ushqimin, ose për të transferuar para tek të tjerët. Megjithatë, ka disa gjëra në lidhje me kartat bankare që ne kurrë nuk ...

Youtube sqaron rregullat e reja mbi gjuhën e urrejtjes

r YouTube ka sqaruar rregullat e tij mbi gjuhën e urrejtjes për të mundësuar prodhimin e videove të dinë përmbajtjen që e konsiderojnë “miqësore ndaj reklamimit”. Në postimin në blogun e tyre, faqja ...

Rregullat e etikës pa të cilat nuk jemi më etik

Rregullat e etikës janë shumë të thjeshta dhe të njohura botërisht. Shpesh herë lind nevoja t’i rifreskojmë detyrimet tona etike dhe qytetare, për të mos haruar BrightSide i ka mbledhur të gjit...