Histori frymëzuese/Peshkarexha u kthye…

Para disa vitesh, në një fshat të vogël të Holandës, në një nga netët e ftohta, tipike të këtij rajoni, stuhia, erërat e forta, rrufetë dhe shiu i madh, ia përmbysën peshkarexhën njërit prej peshkata...

Urtësia e ditës së Ashures

Dita e ashures përkon me një sërë ngjarjesh të shënuara në historinë e njerëzimit. Në lidhje me këtë, imam Gazali thotë: “Për epërsitë e kësaj dite na kanë ardhur shumë informacione. Sipas tyre, në k...

Urtësia e bërjes së kurbanit

Kurbani është shprehje e heroizmit, sakrificës dhe bindjes së njeriut në rrugën për fitimin e kënaqësisë së Zotit. Kjo bindje dhe sakrificë është simbolizuar me profetin Ibrahim dhe djalin e tij Isma...

Agjërimi, baraspesha midis shpirtit dhe materies

Feja islame është rrugë e cila i jep gjallëri dhe freski jetës, është rrugë e ndriçimit të trupit dhe zemrës së njeriut. Njeriu është skenë e përhershme e ndeshjeve të fuqive të kundërta të brendshme...

Urtësi…

Prej karakterit të besimtarit, është ecja në rrugën e drejtë. Pjesë e karakterit të dijetarit, është këshilla e mirë dhe urtësia. Prej karakterit të guximtarit, është sakrifica. Karakteri i robit të ...

Çelësi i jetës së mirë…mësoni të çmoni!

Çelësi për një jetë më të mirë: Ankohuni më pak, çmoni më shumë. Qani më pak, qeshni më shumë. Flisni më pak, dëgjoni më shumë. Kërkoni më pak, jepni më shumë. Urreni më pak, duani më shumë. Qortoni ...

MELODI E ZEMRËS – KURBAN BAJRAMI

Emisioni “Melodi e Zemrës” këtë herë iu kushtua dimensionit të festës së Kurban Bajramit si simbol i heroizmit, sakrificës, vetëmohimit dhe dorëzimit të plotë tek Zoti. Të ftuar në studio ishin teolo...