Mëshira e pakufijshme

“Çdo lodhje, sëmundje, pikëlim apo mërzi që i ndodh një muslimani, madje edhe një gjemb i ngulur në këmbë, bëhet shkas që Allahu t’i falë gabimet.”

Shtohen astmatikët, pasojë ndotja e ajrit

5 ndër 100 shqiptarë vuajnë nga astma. Numri i personave që vuajnë nga kjo sëmundje që lidhet me rrugët e frymëmarrjes është rritur gati me 50 përqind vetëm në dhjetë vitet e fundit. Sipas mjekëve al...

Studim: Ngrënia vetëm ju shton në peshë

Shkencëtarët kanë zbuluar se ngrënia në vetmi mund ta rrisë rrezikun e individit për të zhvilluar sëmundje të zemrës apo diabet. Meshkujt që hanë në vetmi kanë shtuar peshë për 45 %. Kjo ka të bëjë e...

Uthulla e mollës, kuruese e plot 15 sëmundjeve

Uthulla e mollës konsiderohet mrekulli për shërimin e shumë sëmundjeve. Ajo ka përfitime të mëdha shëndetësore, ndaj më poshtë do të lexoni disa nga problemet që mund t’i tejkaloni duke përdorur uthu...

Kolla, jo gjithmonë e keqe, mbron mushkëritë

Kollitja është një nga mekanizmat mbrojtës të sistemit të frymëmarrjes. Me anë të të kolliturit ndalohet hyrja në trup e trupave të panjohur nëpërmjet rrugëve të frymëmarrjes dhe gjithashtu realizohe...

Sëmundjet që kuptohen përmes gjuhës

Gjuha ka aftësinë të na përcjellë disa probleme shëndetësore dhe më poshtë do të njiheni me 7 prej tyre. 1.Nëse gjuha juaj është e çarë Plasaritjet në gjuhë mund të krijohen me moshën. Një gjendje e ...

Shkoni jetoni në fshat, ulni rrezikun e sëmundjeve

Pacientët të cilët janë me kancer janë më të favorizuar të jetojnë, nëse jetojnë në vendet rurale, theksojnë zbulimet e fundit të kryera nga Universiteti i Anglisë. Pacientët, duke qenë të rrethuar n...

Metoda e re mjekësore që parandalon sëmundjet

Kompania kaliforniane,Forward po krijon një metodë mjekësore duke përdorur inteligjencën artificial dhe pajisjet teknologjike. “Forward është një metodë e re në shëndetësi ku ne po provojmë të parand...