Kujdesi ndaj mjedisit, shembuj nga jeta e sahabeve

Kur Ebu Bekri, Halifeja musliman, nisi ushtrinë për luftë nën komandën e Usames, i porositi:”Mos ua prisni pemët dhe mos ua vrisni kafshët…!” Si udhëheqës musliman, ai ishte i interesuar të përhapë p...