Këpucët e Gandit

Tregohet se Gandi, një ditë e gjeti veten të detyruar të vrapojë për të zënë trenin, i cili sapo ishte nisur. Me tu kapur pas mbajtësve dhe me të vënë njërën këmbë në shkallë, atij i bie njëra kepucë...

Sinqeriteti është esenca e çdo gjëje!

Disa të urtë kanë thënë: “Çdonjëri duhet  ta marrë edukatën prej bariut të deleve”. Kur i pyetën se si ishte e mundur kjo, u përgjigjën: “Bariu, kur falet tek delet, nuk pret nga de...

MODELI QË I DUHET NJERËZIMIT

Të gjithë bashkohen se ai është njeriu që la më shumë mbresë dhe ndikim në historinë njerëzore. Mbi të gjitha një njeri i madh, një profet i denjë, një prijës sypatrembur, një diplomat i zoti, një ko...

Edukimi, zemra dhe ndërgjegjja e njerëzimit

Edukimi dhe arsimimi përbëjnë një temë jetike në jetën individuale dhe në jetën e shoqërive. Së pari, në planin individual, një njeri mbetet i tillë në raport të drejtë me mirësinë që ushqen në vetve...

Si t’i bindim fëmijët të lexojnë

  Fëmijët krahas përdorimit të teknologjive të reja dhe kërkimit në internet, duhet që të mbajnë lidhje të forta me librin. Në lidhje me këtë më poshtë do të keni disa këshilla  të thjeshta:    ...