Sinjalet qe tregojnë duart për shëndetin

Nëse i hidhni një sy duarve, atëherë do kuptoni se sa shumë thonë për shëndetin tuaj. Duart janë një indikator i rëndësishëm i asaj që ndodh me organizmin që nuk duhet ti injoroni. Therje në duar dhe...

Virozat e vjeshtës, çfarë rekomandojnë mjekët?

Në çdo fillim vjeshte, me ndryshimin e menjëhershëm të temperaturave, shfaqet edhe një rritje e infeksioneve respiratore të quajtura ndryshe edhe rrufa, e ftohura e zakonshme apo gripi. Më të prekuri...

Vlerat e Çajit të Rigonit

Me fillimin e sezonit dimëror dhe uljes së temperaturave, kanë filluar të shfaqen virozat dhe gjendjet gripale. Ilaçi më praktik në këto raste si dhe pija më e këshillueshme mbetet çaji i ngrohtë. Ke...

Qepujkat “e vogla”, por me vlera të mëdha

Të gjithë i njohim qepujkat. Ndoshta për secilin prej nesh deri më sot ato nuk përbëjnë asnjë ndryshim nga si simotrat e  tyre; qepët dhe hudhrat. Mirëpo  kërkimet e fundit  kanë dalë në përfundimin ...

Ja si duhet ta ruani vajin e ullirit

  Vaji i Ullirit shquhet për vlerat e pakrahasueshme ushqimore, rrjedhimisht është vaji më i këshillueshëm nga të gjithë ekspertët. Përveç vlerave të jashtëzakonshme dhe shijes, ai është përdore...

Si të përgatisni “Bukën kurative”

Po ju njohim me recetën e “Bukës kurative”.Ajo  ndihmon në forcimin e imunitetit të fëmijëve, të moshuarve si dhe për ata që kanë kaluar një operacion. Gjithashtu shumë e shijshme dhe plo...

Rreziku nga pastrimi i veshëve me kunja pambuku

Pastërtia trupore është nga nevojat jetike të secilit prej nesh. Në të njëjtën kohë ajo është edhe pjesë e përditshmërisë sonë. Në pjesë e madhe e njerëzve i pastrojnë veshët duke përdorur kunja prej...

Kujdes! Shenjat paralajmëruese të diabetit të tipit 2

Shumë njerëz që preken nga diabeti i tipit 2 nuk ia kanë idenë që janë të sëmurë derisa analizat e gjakut të tregojnë për nivele jonormale të sheqerit në gjak, apo derisa sëmundja të përparojë dhe të...

Miqësia ju bën mirë për shëndetin

Studimet tregojnë se njerëzit me më shumë miq, kanë më pak tension në jetë, më pak stres dhe më shumë qëndrueshmëri e jetë më të gjatë. Miqtë nxisin sjellje pozitive, largojnë depresionin, të ndihmoj...