Po nëse kufijtë mbyllen?

Nëse vendet që janë pjesë e marrëveshjes Shengen vendosin që të pezullojnë lëvizjen e lirë, atëherë ato do të kenë një humbje prej 1.4 trilionë eurosh në dekadën e ardhshme. Ky është rezultati i një ...

Shengen në rrezik, 2 muaj kohë për zgjidhje

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk paralajmëroi se Bashkimi Evropian nuk ka më shumë se dy muaj kohë për të zgjidhur krizën e emigrantëve dhe për të shpëtuar zonën e lëvizjes së lirë, Sheng...

Lëvizja e lirë në zonën Shengen, në rrezik

Sipas zëdhënësit të ministrit të Jashtëm gjerman Martin Schaefe liria e lëvizjes është një princip i rëndësishëm, një nga arritjet më të mëdha të Bashkimit Europian në vitet e fundit, por gjendet në ...