Çmimi i dinjitetit…

Një grua pyeti një shitës vezësh: – Sa kushtojnë? Shitësi plak ju përgjigj: – 20 cent, një vezë, zonjë. Gruaja i thotë: – Po më dhe 6 vezë me 1 euro i marr, përndryshe po iki. Plaku...

Pesha e rëndë e 100 gramëve kajmak

Në një fshat jetonte një njeri i varfër. Të vetmet të ardhura i vinin nga kajmaku që përgatiste gruaja e tij. Një mëngjes, fshatari mori kajmakun prej një kilogrami dhe e çoi në treg për ta shitur. N...