U fal mëkatari, thatësira u largua

Në kohën e Musait (paqja e Allahut qoftë mbi të) i goditi beni israilët një thatësi e madhe e cila i shtyri ata të mblidheshin te Musai (paqja e Allahut qoftë mbi të). Iu drejtuan dhe i thanë: “O ti ...

Uji i shiut, i mirë për fytyrën dhe flokët

Mund të tingëllojë  çuditshëm, por uji i shiut ka disa vlera shëndetësore për fytyrën dhe flokët. Uji i shiut nëse aplikohet në fytyrë ndihmon në rigjenerimin e lëkurës dhe i jep asaj shkëlqim. Në sa...

Një mal artificial për të shtuar reshjet e shiut

Emiratet e Bashkuara Arabe kërkojnë të ndërtojnë një mal për të shtuar sasinë e reshjeve në vendin e përfshirë nga thatësira. Prej disa dekadash vendi është goditur nga një valë e lartë temperaturash...