Shkenca vërteton ajetin Kur’anor. Malet lëvizin!

  ” Kur i sheh malet, mendon se ata janë të palëvizshëm, por ata lëvizin si retë… (En-Neml 88) ” Ky verset Kur’anor  na tregon për një fakt,të cilin është i vështirë për t̵...

Një lajm i mirë për shtresën e Ozonit

Për  vite më radhë një nga problemet kryesore të ambientalistëve, shkencëtarëve e jo vetëm, ka qenë zgjerimi i vrimës së Ozonit. Më në fund vjen një lajm i mirë në lidhje me të. Shkencëtarët besojnë ...

Shkenca: Shtohen shanset e shërimit të goditjes në tru

Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë në Los Angeles në një studim të ri për pacientët që ka pësuar një goditje në tru tregojnë se nëse arteriet kryesore lirohen atëherë shanset e shërimit janë...

Simbiozë qytetërimesh, pishtari i mesjetës

Bashkë me çlirimin e shumë vendeve, myslimanët ruajtën me fanatizëm dhe qytetërimin e vjetër të popujve të ndryshëm, si filozofinë e vjetër greke, përfituan nga kultura perse, indiane, kineze dhe një...