Viti i ri shkollor 2018-2019

Shkolla ka filluar, bashkë me të edhe sfidat. Kjo është tema që trajtuam në ‘Spektrum Jetësor’. Ishim në studio me Alma Laze, mësuese dhe nëndrejtoreshë e shkollës 9-vjeçare Osman Myderizi. Intervist...

Shkolla mbaroi, por vera ka detyrat e saj

Shkolla mbaroi dhe hapet stina më e dashur për nxënësit, ajo e pushimeve të gjata verore. Por si do të plotësoni ditët e gjata të fëmijëve tuaj për tu zbavitur e argëtuar. Detyrat e verës kanë qenë n...

Të rinjtë mes librave, smartfonit dhe shkollës

Studio e ‘Spektrum Jetësor’ kësaj rradhe u përfshi nga zërat e të rinjve. Folëm për rininë, kohën e tyre, angazhimet, çfarë pëlqejnë më shumë, këto e të tjera çështje i sollëm  në 96.4 mh...

Studiuesit: Shkolla të fillojë në orën 10, jo në 8:30

Si do të ishte nëse shkolla të fillonte të orën 10 të mëngjesit dhe jo në  8:30? Këtë sugjerim kanë shtruar studiuesit duke dhënë prova se do ishte një orar shumë më i mirë sesa ai i mëngjesit. Studi...

130 vjet nga hapja e Mësonjëtores së Parë

7 marsi 1887 shënon hapjen e shkollës së parë në gjuhën shqipe e njohur si “Mësonjëtorja e parë shqipe”. Shkolla u hap në qytetin e Korçës dhe kjo ditë përkujtohet si “Dita Kombëtare e Mësuesve”, ndë...

Vendimi: Procesi mësimor fillon në 16 janar

Të gjitha institucionet e arsimit parauniversitar dhe universitar do të qëndrojnë të mbylllura deri në datën 14 janar. Ministria e Shëndetësi njoftoi sot vendimin zyrtar për shtyrjen e fillimit të pr...