Në vend të fatkeqësive, kërko mirësitë!

Natën e fundvitit, shkrimtari i madh u ul në tavolinën e tij dhe shkroi disa ngjarje të rëndësishme që i kishin ndodhur atë vit. Ai shkroi për operacionin në tëmth pas të cilit kishte ndenjur në shtr...

Ja çfarë thotë Leon Tolstoi për Profetin Muhamed a.s

Fjalë të dala nga goja e shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi Muhamedi a.s. është profeti i fesë islame, e cila përfshin dyqind milion frymë të shpërndara në çdo anë të botës. I lartpërmenduri 570 mb...

Ndërron jetë Dritëro Agolli

Eshtë ndarë nga jeta këtë të premte, në moshën 85-vjeçare shkrimtari i mirënjohur Dritëro Agolli. Agolli u nda nga jeta në spitalin e “Shefqet Ndroqi” (sanatoriumi) ku ishte i shtruar për shkak të nj...

LIBRI DHE KULTURA – KASEM TREBESHINA

E ftuar në studio pedagogia e Letërsisë në UT, Anila Mullahi në bisedë për shkrimtarin Kasem Trebeshina. Trebeshina është një nga ata shkrimtarë që lexohet dhe pëlqehet, si një urë ndërlidhëse mes tr...

Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur Umberto Eco

Bota humbet një nga shkrimtarët dhe filozofët më të rëndësishëm bashkëkohorë. Umberto Eco, semiotikan, profesor universitar dhe ekspert i medies, i njohur për lexuesin ndërkombëtar me romanin “Emri i...