Aplikacioni Uber, program për sigurinë e pasagjerëve

Uber sot njoftoi disa tipare të reja për të përmirësuar sigurinë për pasagjerët. Çdo ditë, miliona njerëz mbështeten në Uber për të udhëtuar nga një vend në tjetrin, kështu që shumë karakteristika të...

Mësoni sekretet e kartave bankare

Kartat bankare janë një nga mjetet më të rëndësishme për të paguar faturat, ushqimin, ose për të transferuar para tek të tjerët. Megjithatë, ka disa gjëra në lidhje me kartat bankare që ne kurrë nuk ...

Si të mbroheni nga sulmet e hakerave online?

Chris Foxx, gazetari i BBC-së për të rejat e teknologjisë jep disa këshilla se si duhet të mbrojmë veten online, referuar dhe rastit të fundit të sulmit kibernetik në disa vende të botës. Sipas Foxx,...

Myslimani, njeri besnik dhe i sigurisë

Siç kalon edhe në librat më në zë të hadithit, i Dërguari i Allahut (s.a.s.) në një hadith e përshkruan besimtarin mysliman me fjalët: “Myslimani i vërtetë është njeriu prej gjuhës dhe dorës së të ci...

Fundviti, Policia e Shtetit shton kontrollet

  Policia e Shtetit ka shtuar kontrollet në të gjithë vendin gjatë festive të fundvitit. Drejtori i Policisë, Haki Çako, tha se kontrollet synojnë parandalimin e incidenteve dhe aksidenteve gjat...