BBC: Ç’po ndodh në Alepo?

Qyteti verior sirian Alepo për katër vjet rresht ka jetuar i bllokuar, por tashmë rrethimi është thyer. Alepo ka qenë një fushëbetejë kryesore në luftën midis forcave besnike të presidentit Bashar al...

Aktorja Zholi, viziton emigrantët sirianë në Greqi

Në një kohë kur tensionet dhe numri i emigrantëve sirianë që janë në Greqi dhe që presin të hapen kufijtë e Shqipërisë dhe të Maqedonisë për të shkuar në destinacionin e tyre në Gjermani Austri etj&#...

Shqipëria, rruga e shpresës për emigrantët sirianë

Që prej ditës së premte fshati grek Konica, shumë pranë kufirit me Shqipërinë është kthyer në kampin më të ri për rreth 160 sirianë të cilët janë larguar nga vendi i tyre për të shpëtuar jetën. Deri ...

Frika ndaj emigrantëve, Shqipëria blindon kufijtë

Frika ndaj një trafiku të mundshëm të emigrantëve sirianë ka bërë që qeveria shqiptare nga ora në orë të rrisë masat për monitorimin e kufirit shqiptarë. Në pikat doganore në kufi me shtetin fqinj Gr...