Stërvitet edhe trupi edhe truri, ja sesi

Përgjithësisht flasim që stërvitja i bën mirë fizikut të njeriut, por po kaq e rëndësishme sa trupi është edhe stërvitja e trurit. Kjo i mundëson trurit relaks, zhvillim,  si dhe mësimin e gjërave të...

Ashtu si trupi edhe mendja bën palestër!

Trajnimi i mendjes ndryshe nga aktivitetet që bëjmë në palestër mund të bëhet në çdo kohë. Në fillim do të jetë komplekse dhe shumë ushtrime do të jenë të lodhshme, por me kalimin e kohës, mendja do ...

Studim: Qëndrimi ulur të plak 8 vjet

Ekspertët kanë zbuluar se gratë që kalojnë shumë kohë ulur e pëshpejtojnë procesin e plakjes. Qëndrimi ulur për më shumë se 10 orë në ditë ndryshon “moshën biologjike” të grave, duke i bërë të duken ...

Njihuni me biçikletën me të cilën mund të ecni

“Loplift” është risia më fundit në tregun e biçikletave. Me të mund të ecni për të shkuar në punë. Dizenjuesi i saj është holandezi Bruin Berhmëster, të cilit i erdhi ideja teksa po stërvitej në pale...

Stërvitni jo vetëm trupit, por edhe trurin

Përgjithësisht flasim që stërvitja i bën mirë fizikut të njeriut,por po kaq e rëndësishme sa trupi është edhe stërvitja e trurit. Kjo i mundëson trurit relaks, zhvillim të trurit si dhe mësimin e gjë...

Zbuloni shkaktarët e lodhjes gjatë ditës

Kur ndjejmë lodhje mendojmë se mungesa e gjumit është e vetmja arsye. Por në fakt janë disa arsye të tjera, të cilat na shkaktojnë lodhje. Ja disa nga arsyet : Mosngrënia mëngjesit Ushqimi që ne hamë...