Danimarka, shteti ku rriten fëmijët më të lumtur

Sipas studimeve Danimarka ka rezultuar të jetë vendi më i lumtur në botë dhe sekreti i kësaj jete të lumtur qëndron në mënyrën si ata edukojnë fëmijën. • Fëmijët duhet të luajnë, dhe në Danimarkë ata...

10 minutat vendimtare të mëngjesit

Zgjedhja e një toni pozitiv dhe produktiv për ditën është e thjeshtë dhe merr vetëm 10 minuta. Kështu thonë studimet e ndryshme të cilat rendisin 10 gjërat më të rëndësishme që duhen bërë në 10 minut...

Dielli, ilaçi natyral i trupit dhe shpirtit

Dielli është burimi i mirësive pa fund, është furznizuesi kryesor i energjisë në tokë. Më poshtë do të lexoni se çfarë bën dielli për ne. 1.Ndihmon në zbutjen e dhimbjes së kockave, largon tkurrjet d...

Miqësia ju bën mirë për shëndetin

Studimet tregojnë se njerëzit me më shumë miq, kanë më pak tension në jetë, më pak stres dhe më shumë qëndrueshmëri e jetë më të gjatë. Miqtë nxisin sjellje pozitive, largojnë depresionin, të ndihmoj...

Gepardët, kafsha më e shpejtë në tokë drejt zhdukjes

Gepardi, kafsha më e shpejtë në botë është drejt zhdukjes. Tashmë në planet kanë mbetur rreth 7100 gepardë, ndaj studiuesit kanë deklaruar që gepardët duhet të shpallen kafshë në rrezik si dhe të mer...

Pini çaj të zi për një shëndet më të mirë

Prodhimi i çajit të zi vjen më shumë nga India. Ky çaj është shumë popullor në disa vende, ku shpesh herë përdoret edhe si një zëvendësues i kafes për shkak të përqindjes së lartë të kafeinës që ndod...