Dita e të Moshuarve, Klosi premton rritje pensionesh

Në Ditën Ndërkombëtare të të Moshuarve, 1 tetor, ministri Blendi Klosi premtoi rritje të pensioneve dhe lehtësim të jetës së tyre. Këtë deklaratë Klosi e bëri nga Shtëpia e të Moshuarve në Shkodër, k...

Rritet jetëgjatësia, më shumë persona mbi 80 vjeç

Popullsia mbi 80 vjeç në Shqipëri është rritur në përqindje duke reflektuar rritjen e jetëgjatësisë dhe plakjen e popullsisë. Personat e grupmoshës mbi 80 vjeç arritën në 64 492 persona në vitin 2015...