Galaxy S10 si asnjë smartphone më parë

Gjiganti i teknologjisë android, Samsung, pritet të nxjerrë në treg smartfonët e rinj S10 më 25 shkurt të këtij viti. Përpos modelit bazë pritet që të dalin njëherazi edhe S10 Plus dhe S10 Lite, të c...

Zhvillimi gjuhësor tek fëmijët

Tema: Zhvillimi i gjuhës dhe komunikimit tek fëmijët, trajtuar nga ana logopedike. Të ftuar në studio: Logoped Gentjana Sinaj dhe Erges Eskiu.

Varësia nga teknologjia, sëmundja e së ardhmes

Varësia nga teknologjia, nga interneti dhe smartphone, janë sëmundjet mendore që do të jenë më të përhapura në dhjetëvjeçarin e ardhshëm në nivel botëror. Kështu bën të ditur një raporti i Kongresit ...

Teknologji: Dritarja që redukton zhurmat deri në 50%

Teknologjia ka hap të shpejt, e kjo nuk është më një gjë e re pasi çdo ditë lexojmë një zbulim të ri.  Së fundmi është prodhuar një dritare që redukton zhurmat nga jashtë me rreth 50%, edhe kur është...

Selfie-drone, teknologjia më re e fotove dhe videove

Mbërrin R1, ‘selfie drone’ i aftë të bëjë foto dhe video në lëvizje nga perspektiva e protagonistit në çfarëdo ambienti, në mënyrë të plotë autonome. Këtë e kanë bërë të mundur tre studentë të Instit...