Rregullat për të ruajtur djathin në mënyrën e duhur

1.Në kantinë apo në frigorifer? Me përjashtim të djathërave të freskëta, rikotës dhe mocarelës, kantina është vendi i përsosur për të ruajtur djathin, sepse ajo ka një temperaturë optimale (që është ...

Sëmundjet më të shpeshta që prekin fëmijët

Ndryshimi i stinëve ndikon drejtpërdrejtë në imunitetin e fëmijëve. Një fëmijë i sëmurë në shtëpi ndikon tek të gjithë pjestarët, ndaj më poshtë do të lexoni disa sëmundje të zakonshme te fëmijët dhe...

Oymyakon, fshati siberian ku mbizotëron akulli

Një fshat i vogël në Siberi, i quajtur Oymyakon është vendi më i ftohtë i banuar në Tokë. Temperatura rekord e regjistruar në këtë vend është -67 gradë celsius. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se, “te...

Si të ulni temperaturën pa përdorur ilaçe ?

  Stina e dimrit shoqërohet me viroza të shumta, duke shkaktuar kështu edhe temperaturë në trup. Do t’ju sjellim dy metoda sesi të ulni temperaturën trupore. Por nëse temperatura ju zgjat ...

Bateritë me litium tani punojnë nën zero gradë

  Bateritë me litium, të cilat përdoren tek  smartphone-at, tabletat, tashmë mund të punojnë edhe në temperatura ekstreme. Një studim i publikuar në ”Nature” tregon se falë shtesës s...