Shkencëtarët zbulojnë teste që përcaktojnë autizmin

Shkencëtarët në Britani thonë se po zbulojnë një test të urinës dhe gjakut për të përcaktuar autizmin te fëmijët. Hulumtuesit e Universitetit të Warwick-ut thonë se testi mund të bëjë diagnostikim të...

Në 21 janar testohen 4100 mësues

Ministria e Arsimit deklaron se numri i mësuesve që do të testohen në 21 janar është 4100. MAS ka publikuar gjithashtu udhëzimin për provimin dhe për përmbajtjen e testimit. “Pjesa e parë përmban dok...

Test: Në cilën kuti ndodhet makina?

Tek të tria kutitë është shkruar një pohim lidhur me vendndodhjen e makinës, por vetëm njëri prej tyre është i vërtetë. Kutia 1: Makina është këtu. Kutia 2: Makina nuk është këtu. Kutia 3: Makina nuk...