“Rrno për me gatue”, rijetësim i traditës

”Rrno për me gatue” ishte projekti për të cilën folëm në emisionin ‘Spektrum Jetësor’. “Rrno për me gatue” është një lëvizje gastronomike, për të cilën ka pasur di...

Vjeshton Valbona..

Vjeshta ka rënë këto ditë në luginën e Valbonës dhe e ka përflakur atë. Peizazhi i ngjyrosur me kolorin vjeshtor, ka tërhequr vizitorët e peizazhit. Kjo është panorama që ofron Shqipëria për çdo turi...

Ja si bëhet lakrori, brumi i dashur për shqiptarët

500 gr miell 250 ml uje 10 gr kripe spinaq gjize gjalp Në fillim zini brumin, të mos jetë shumë i forte, as shumë i butë. Lëreni 50 min sa te zbutet. Më pas filloni të hapni 2 kulaçe dhe nga secili k...

VISARE SHQIPTARE – KUZHINA SHQIPTARE

Visare Shqiptare këtë javë solli në vëmendje të dëgjuesve një nga vlerat e traditës tonë, kuzhinën shqiptare. Kishim në studio shefin e kuzhinës së restorantit të Mullixhiut Bledar KOLA, ku na solli ...

Spektrum Jetësor – Edukimi i vajzave

Edukimi i vajzave mbart një rëndësi tejet të veçantë për vetë faktin se mbartin shumë role. Në këtë kontekst rol kryesor ka shembulli i mirë që duhet të ofrohet në familje si mënyra më e mirë për të ...

Maratona e Tiranës, më shumë se 1200 pjesëmarrës

Nën kujdesin e Bashkisë së Tiranës dhe Federatës Shqiptare të Atletikës u mbajt sot në kryeqytet Marataona e Tiranës, ku më shumë se 1200 pjesmarrës garuan në 4 kategori për grupmosha të ndryshme. Fi...

VISARE SHQIPTARE – ARTIZANATI, ARTI QË RILIND SHIJEN

  ‘’Visare Shqiptare’’ këtë javë sollën në vëmendje një tjetër vlerë të kulturës shqiptare, atë të artizanatit, i cili ndër vite është bërë dëshmi e një mjeshtërie artistike shqiptare. Ishim në ...

NJOHIM TIRANËN E VJETËR PËRMES FAMILJES MULLETI

  Këtë të enjte visaret zgjodhën të njihnin më tepër Tiranën e vjetër përmes familjes së njohur Mulleti. I ftuar për ketë ishte z. Tanush Mulleti, një nga pjestarët e familjes Mulleti. I ftuari ...

Traditë Ramazani

Ramazani zë një vend të veçantë në zemrat dhe mendjet e besimtarëve myslimanë anembanë botës islame. Ata gjatë këtij muaji ushtrojnë njërin prej adhurimeve bazë të fesë islame, të cilin, njerëzimi mb...

VISARET SHQIPTARE – ÇAMËRIA

Çamëria është zona ku historia flet më shumë se një herë. Shumë kanë folur për këtë zonë po pak prej tyre dinë ngjarjet e vërteta. Do të flasim në këtë visar pikërisht për të vërtetat dhe të bukurat ...