Hekurudhat më piktoreske në botë

Treni dikur konsiderohej një mënyrë e shpejtë dhe e sigurt për të udhëtuar. Edhe sot, siguria mbetet, por ky mjet transporti ofron shumë ide për ata që mbështesin udhëtimin e ngadalshëm.  Këtu janë d...

Kinë: Ndërtojnë hekurudhën vetëm për 9 orë

Kina befason sërish duke ndërtuar një hekurudhë për një kohë rekord. Rreth 1,500 punëtorë shpenzuan  nëntë orë për të ndërtuar hekurudhën e një stacioni të ri treni në provincën Fujian të Kinës. Shta...

Torturat e transportit publik në Indi (FOTO)

India është shteti i dytë më i madh në botë, për nga numri i pupollsisë me rreth 1.3 miliardë banorë. Rreth 23 milionë indianë në ditë, përdorin trenin për të udhëtuar dhe pikërisht për shkak të numr...

Treni në Kinë kalon përmes ndërtesës 19 katëshe

Një hekurudhë e ndërtuar në Kinë kalon përmes një ndërtese 19 katëshe. Qyteti i Chongqing në jug-lindje të vendit me një popullsi prej 49 milionë banorësh, është duke shkaktuar probleme për planifiku...

Të udhëtosh në trenat e Bangladeshit..

Shumë banorë udhëtojnë me tren çdo ditë, të njëjtën bëjnë edhe banorët e Bangladeshit por ndryshe nga udhëtarët e tjerë ata udhëtojnë mbi trena, në hapësirat mes vagonëve. Kështu ata rrezikojnë edhe ...