Truri, organ që të mahnit!

Trurit të njeriut nuk i mbaron kurrë memoria. Truri i një njeriu të rritur është si një sfungjer thithës dhe supozohet se ai duhet të jetë në gjendje për të regjistruar fakte dhe përvoja të reja pafu...

Veprime që dëmtojnë trurin tuaj

  Shmangia e mëngjesit Shumica e njerëzve që nuk hanë mëngjes kanë nivel më të ulët të sheqerit në gjak. Në rast se nuk hani mëngjes, truri juaj nuk do të ketë mjaft materie ushqyese, gjë që shpie de...

Shkenca: Mbipesha tkurr trurin e njeriut

Mbipesha nuk ndikon vetëm në shëndetin fizik, por ajo ka të bëjë edhe me shëndetin mendor të njeriut, me trurin. Shkencëtarët nga një studim kanë zbuluar se pesha mund të ndikojë në madhësinë e truri...

Mahnituni me kapacitetin e trurit njerëzor

  Truri i njeriut me të vërtet është mahnitës, ai  mund të mbajë 10 herë më shumë kujtime sesa mendohej deri tani. Sipas përfundimit të  një studimi të kryer  nga “Salk Institute”, “çelësi” i kë...

Zbulohen neuronet që përcaktojnë perceptimin e kohës

  Koha duket sikur kalon shumë shpejt kur kënaqemi dhe ngadalësohet kur jemi të mërzitur. Duket sikur shkenca sëfundmi i ka gjetur një shpjegim kësaj. Në një studim të zhvulluar tek minjtë të publiku...

Çfarë paralajmëron mpirja e dorës së majtë?

Mpirja e dorës së majtë mund të jetë tregues infarkti, por edhe e sulmit në tru, sidomos nëse mpihet gishti i unazës. Ekspertët e ndihmës së shpejtë thonë se mpirja përhapet përgjatë supeve dhe koshi...

Studim: Veza ju mbron nga goditjet në tru

Veza është një burim proteinash dhe vitaminash e cila këshillohet shumë që të konsumohet. Një studim i ri sëfundmi ka zbuluar se një vezë në ditë mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të goditjes në t...