Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Gjatë 30 ditëve të Ramazanit trupit të njeriut i ndodhin disa ndryshime. Ja se çfare i ndodh trupit gjatë këtyre ditëve. Ndryshimi në Fazën 1 (Dita 1, Dita 2) Në ditën e parë të agjërimit, niveli i s...

Gjumi i mirë sjell shëndet të mirë

Për një jetë të shëndoshë doemos duhet të keni edhe një gjumë të shëndoshë. Gjumi është shumë i rëndësishëm për ta pushuar trupin dhe trurin, si edhe për të grumbulluar energjinë e nevojshme për ditë...

Edukimi i aftësive tona të lindura dhe ekulibri ndjesor

Detyra dhe qëllimi kryesor i jetës njerëzore është të kërkojë kuptimin e saj. Përpjekja për ta arritur këtë, e njohur si edukim, është një proces përsosjeje përmes së cilës ne fitojmë në dimensionet ...

Lëngjet që largojnë lëndët helmuese nga trupi

Disa lloje lëngjesh janë veçanërisht të dobishme për të kryer procesin e pastrimit të trupit tonë herë pas here. Uji me limon është nga ato lëngje që mund të ofrojnë përfitime mbresëlënëse. Ai këshil...

Vraponi jo vetëm për trupin, por edhe për trurin

  Sipas një studimi të ri, vrapi nuk është i mirë vetëm për trupin, por përmirëson edhe trurin. Hulumtuesit kanë zbuluar se ushtrimet aerobike rrisin rezervat e neuroneve në hipokampus – zonë e truri...