Stërvitet edhe trupi edhe truri, ja sesi

Përgjithësisht flasim që stërvitja i bën mirë fizikut të njeriut, por po kaq e rëndësishme sa trupi është edhe stërvitja e trurit. Kjo i mundëson trurit relaks, zhvillim,  si dhe mësimin e gjërave të...

Teknologji: Zbulohet kaska që ‘skanon’ trurin

Një kaskë që skanon trurin jep mundësi për të bërë analiza që deri dje ishin të pamundura. Është ky zbulimi i një kërkimi nga Universiteti Anglez i Nottingham-it, i publikuar në revistë Nature. Pajis...

Ashtu si trupi edhe mendja bën palestër!

Trajnimi i mendjes ndryshe nga aktivitetet që bëjmë në palestër mund të bëhet në çdo kohë. Në fillim do të jetë komplekse dhe shumë ushtrime do të jenë të lodhshme, por me kalimin e kohës, mendja do ...

Gjumi i mirë sjell shëndet të mirë

Për një jetë të shëndoshë doemos duhet të keni edhe një gjumë të shëndoshë. Gjumi është shumë i rëndësishëm për ta pushuar trupin dhe trurin, si edhe për të grumbulluar energjinë e nevojshme për ditë...

Ushqimet që rrisin energjinë e trurit

Lexojmë shpesh artikuj lidhur me ushqimet që duhet të konsumojmë për të mbajtur larg sëmundje të ndryshme, si ato të zemrës, gjakut etj. Por, ai që ka nevojë të furnizohet më së shumti me lëndët e ne...

Ushqimet bazë për një mendje më të shëndetshme

Truri është një prej organeve më të rëndësishme të organizmit tonë.  Si çdo sistem tjetër në trup, edhe ai ka nevojë për ushqim të mirë. Truri shpenzon 20-25% të energjisë totale që një njeri harxhon...

E vërteta rreth gjumit dhe sa duhet të flemë

Pavarësisht frikës se teknologjia mund të jetë “duke ngrënë” gjumin tonë, ne ndoshta dremisim më shumë se kurrë më parë dhe mund ta kemi keqkuptuar se për çfarë është gjumi. Thuhet se një ndër funksi...

Studim: Truri i optimistit nuk i pranon mendimet negative

Optimistët janë njerëzit që  kanë pritshmëritë e mira në lidhje me jetën punën e çdo gjë që i rrethon.Shkencëtarët kanë zbuluar arsyen përse optimistët kanë një vështrim pozitiv të gjërave, edhe kur ...

Studim: Truri i zgjedh ushqimet sipas ngjyrës

Truri ynë është i tërhequr nga ushqimet më ngjyrë të kuqe, ndërsa nuk i pëlqen aspak ato jeshile, duke bërë zgjedhje me më shumë kalori. Është ky zbulimi i një studimi italian i Scuola Internazionale...