Kalendar dhe plan të qartë për turizmin aventuror

Turizmi ka ndryshuar dhe ka marrë një trajtë më të plotë, me një ofertë turistike e kulturore shumë herë më të larmishme se ajo e 2 apo 3 viteve më parë. Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, theksoi...

Zhvillohet turizmi rural dhe malor në Shqipëri

Në Shqipëri, një prioritet të veçantë në tregun turistik po merr dhe turizmi rural dhe malor. Gjeografia e vendit tonë e jep këtë mundësi,  me peizazhin e saj të thyer e tepër piktoresk. Është vlerës...

Venecia në prag kolapsi nga turizmi i pakontrolluar

Venecia është në prag kolapsi sipas banorëve, të cilët thonë se turizmi i pakontrolluar tashmë është kthyer në kërcënim për qytetin. Teksa fluksi i vizitorëve në ditë tejkalon kapacitetin që qyteti m...