Tributë Bajau, njerëzit që jetojnë në ujë

Tribuja Bajau përbëhet nga njerëz të cilët e kalojnë të gjithë jetën e tyre në ujë. Ata jetojnë në brigjet e Borneos, pranë Malajzisë, por i kanë prerë të gjitha lidhjet me tokën, duke preferuar oqea...

Kufiri më i shkurtër në botë, vetëm 85 metra

Kufiri më i shkurtër në botë është ai që ndan Penon de Velez de la Gomera, Spanjë nga Maroku. Është vetëm 85 metra. Deri në vitin 1934 ishte një ishull, por një stuhi e fortë mbushi me rërë hapsirën ...

Zakoni i mirë i mëngjesit: Pini ujë të ngrohtë esëll

Ekspertët e  shëndetit dhe lëkurës bien dakord se konsumimi i ujit është i rëndësishëm për të mbajtur trupin të pastër nga toksinat dhe për të qenë të hidratuar. Nisja e ditës me një gotë ujë është z...

Sasia e ujit që duhet të marrim sipas peshës

  Uji është një prej elementëve kryesorë të trupit të njeriut. Ai parandalon shqetësime të ndryshme të organizmit si dhe ndihmon në eleminimin e toksinave, transporton lëndët ushqyese dhe oksigjenin ...

Këshilla si të jeni të hidratuar gjatë agjërimit

Këtë vit, Ramazani përfshin  rreth 21 orë agjërim. Ja disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të qëndroni të hidratuar gjatë këtij muaji: Përpiquni që të pini së paku 8 gota ujë çdo ditë. Shmangi lë...