“Shpërblim ka në shërbimin ndaj çdo krijese”

Ndërsa një burrë ishte duke ecur, e mori etja, prandaj zbriti në një pus dhe piu ujë në të. Kur doli jashtë, pa një qen që po gulçonte duke ngrënë dheun për shkak të etjes së madhe. Burri tha me vete...

Teknologji– Zbulohet materiali që nuk pëlqen ujin!

Një material i krijuar falë nanoteknologjisë që nuk pranon e pëlqen  ujin, në atë masë që pikat e ujit largohen nga sipërfaqa sikur të ishin gogla, përshkruhet në revistën shkencore “Joule” nga studi...

Sasia e duhur e ujit që duhet të pini në ditë

      Uji është jetë. Kjo shprehje është e faktuar prej kohësh si dhe e përjetuar nga secili prej nesh, veçanërisht në këto ditë të nxehta vere. Konsumimi i tij është nga nevojat bazë të or...