Hetojini librat…./ Umberto Eco

Librat nuk janë bërë për tu besuar, por për t’u hetuar. Kur lexojmë një libër nuk duhet të pyesim veten çfarë thotë, por çfarë nënkupton – Emri i Trëndafilit Një hero i vërtetë është ai që gabimisht ...

Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur Umberto Eco

Bota humbet një nga shkrimtarët dhe filozofët më të rëndësishëm bashkëkohorë. Umberto Eco, semiotikan, profesor universitar dhe ekspert i medies, i njohur për lexuesin ndërkombëtar me romanin “Emri i...

Ma hiq qafe atë celular – Umberto Eco

Pak kohë më parë, ndërsa po flisja para Akademisë së Spanjës në Romë, një zonjë duke ujdisur telekamerën ma përplasi në fytyrë një dritë verbuese e s’po më linte të lexoja dot shënimet. Iu ktheva shu...