Edhe në zyrë hahet shëndetshëm

Është e kotë ta fshehim; nëse punojmë në zyrë sigurisht që koha që kalojmë ulur para tavolinës dhe kompjuterit është shumë. Përveçse nuk i bën mirë posturës sonë edhe linjat e trupit vihen në provë t...

Peshku, kryefjala e shëndetit të mirë

Një dietë që ka peshkun dhe mishin e bardhë redukton rrezikun e vdekjes s. Të paktën 9.3 për qind dhe 7.6 për qind e vdekjeve, respektivisht për meshkujt dhe femrat është e paevitueshme duke reduktua...

Pse hamë më shumë kur jemi të zemëruar?

Kur jeni të nxehur është e lehtë të hani më shumë në tavolinë dhe papritur të lindë dëshira të hash ëmbëlsira apo ushqime të kripura të paketuara. Ushqimi të qetëson, sepse që fëmijë jemi mësuar ta s...

Pse duhet të konsumoni hurma në iftar?

Në muajin e Ramazanit, hurmat janë ushqimi që përdoren pothuajse më së shumti. Ato janë të pasura me vitamina dhe minerale të shumta, kanë në perbërje hekur, kalium, fibra dhe sheqerna natyrale gjith...

Hani ngadalë, ndihmon në rënien në peshë

Një studim japonez i kohëve të fundit, i botuar në BMJ Open, zbulon se njerëzit që hanë ngadalë peshojnë më pak. Prandaj, ngadalësimi i shpejtësisë me të cilën konsumojmë ushqimin tonë, mund të ndihm...