Rregullat për të ruajtur djathin në mënyrën e duhur

1.Në kantinë apo në frigorifer? Me përjashtim të djathërave të freskëta, rikotës dhe mocarelës, kantina është vendi i përsosur për të ruajtur djathin, sepse ajo ka një temperaturë optimale (që është ...

Arsyet pse duhet të hani mëngjes

  Mëngjesi përbën një nga vaktet më të rëndësishëm të ditës. Ashtu siç edhe autorja e popullarizuar e ushqimeve, Adelle Davis, ka këshilluar që njerëzit të hanë mëngjes si një mbret, drekën si n...

Problemi nuk qëndron çfarë hani, por sa hani!

Flasim shpesh për ushqimet, për çka duhet të konsumojmë, por në fakt ka rëndësi  edhe madhësia e një racioni. Racionet e mëdha po rrezikojnë shëndetin e njerëzve duke i nxitur të hanë më shumë, thotë...

Hani mëngjes, do të parandaloni diabetin e tipit 2

Ngrënia e mëngjesit është një nga vaktet më të rëndësishme e që përcakton mirëqënien e ditës tuaj. Ushqyerja në mëngjes përmirëson nivelin e glukozës së gjakut të njerëzve dhe nivelin e insulinës,  g...

Lumturia qëndron te vepra e mirë!

      Një burrë pyeti një ditë një të mençur mbi ndryshimin mes lumturisë dhe vuajtjes. I mençuri iu përgjigj: “Po, do të të dërgoj t’i shohësh më sytë e tu njerëzit e vuaj...

Studim: Ngrënia vetëm ju shton në peshë

Shkencëtarët kanë zbuluar se ngrënia në vetmi mund ta rrisë rrezikun e individit për të zhvilluar sëmundje të zemrës apo diabet. Meshkujt që hanë në vetmi kanë shtuar peshë për 45 %. Kjo ka të bëjë e...

Peshku, mrekullia që del prej detit

“E nëse janë të njëjtë dy dete; ky i ëmbël shuan etjen dhe pirja e tij është e lehtë, e ky tjetri i njelmëti djeg. E prej secilit ju hani mish të freskët e nxirrni stoli që i mbani…” (Sur...