Çfarë ushqimi të konsumoni në punë ?

Të hash vaktin e plotë drekës teksa punon,  mund të jetë e vështirë për shkak të orarit, megjithatë nuk duhet lënë pas dore. Sallatrat janë gjithmonë të pranueshme, nuk kërkojnë kohë dhe as shumë shp...

Studim: Ushqyerja me gji ul shanset për sulm në zemër

Ushqyerja e bebave me gji jo vetëm që i bën mirë shëndetit të të voglit dhe forcon marrëdhënien nënë-fëmijë, por edhe redukton shanset te nënat për një atak kardiak apo infarkt gjatë viteve që pasojn...

Studimi: Lërini fëmijët të ushqehen vetë

Një prej gjërave më të vështira për t’i mësuar fëmijëve, është të ushqehen vetë. Nuk ka një moshë të përcaktuar se kur duhet që fëmijët të ushqehen vetë, por sipas këtij studimi, sa më parë, aq...

Ena e përshtatshme për të ngrënë fëmijët

Jo rrallë herë, të ushqyerit e fëmijëve ose foshnjave mund të jetë një punë e vështirë. Ju mund të keni provuar metoda nga më të ndryshmet, të cilat nuk kanë dhënë asnjë rezultat. Studimet e fundit k...

Studimi, macet duan njerëzit më shumë se ushqimin

Ndoshta macet nuk janë aq anti-sociale sa mendoni. Një studim i ri ka zbuluar se macet janë në të vërtetë shumë të dashura dhe të shoqërueshme. Sipas këtij studimi ato preferojnë njerëzit dhe ndërvep...

Si ta kaloni kohën e provimeve me sukses dhe pa stres?

Koha e provimeve është një nga periudhat më të vështira për të rinjtë. Eshtë  një kohë që shpeshherë shoqërohet edhe me stress, ndaj për t’ju ardhur në ndihmë më poshtë do të gjeni 5 këshilla sesi ta...

Fëmija nuk ha, çfarë të bejmë?

Ushqimi te fëmijët ndonjëherë kthehet në shqetësim për nënat. Disa ushqime janë të preferuarat e fëmijëve e ndërkohë disa të tjera nuk pëlqehen. Çfarë duhet bërë në këtë rast? Ja disa këshilla. 1.Ofr...